دستورالعمل ساخت هر موجودی درون DNA آن نوشته شده است.از این رو در نوامبر 2008 ژنتیک دانان توالی ژنوم ماموت پشمالو را که مدت ها پیش منقرض شده بود را منتشر کردند.خلق موجود زنده ای که نفس می کشد از یک توالی ژنومی که تنها به صورت اطلاعاتی روی حافظه کامپیوتر ذخیره شده, در حال حاضر امکان پذیر نیست, اما استفان شوستر زیست شناس مولکولی دانشگاه پنسیلولنیا که از عوامل اصلی پیش برنده پروژه ژنوم ماموت بود, می گوید سرانجام یک نفر روزی این کار را خواهد کرد.
اما غیر از ماموت چه موجودات دیگری را می توان به حیات بازگرداند؟تنها در مورد موجوداتی امکان پذیر خواهد بود که توالی ژنوم آنها را بازیابی کنیم. ام ما هنوز تکنولوژی لازم برای زنده کردن را نداریم.ولی با فرض داشتن تکنولوژی 10 جانور منقرض شده که شاید روزی به توان آنها را احیا کرد را به شما معرفی می کنیم.
انسان نئاندرتال
نام علمی:homo Neanderthalensis
زمان انقراض:25 هزار سال پیش
اسوانت پابو از انستیتو انسان شناسی تکاملی ماکس پلانک می گوید:"برای داشتن ژنومی با کیفیت قابل قبول, برای مثال قابل مقایسه با ژنوم شانپانزه, حدود دو سال دیگر کار لازم است "بخاطر تبار نیکانی بسیاز نزدیک ما انسانها و عموزاده های اسرار آمیزمان, انسان می تواند هم دهنده ایده آل تخمک و هم مادر میانجی مناسبی باشد.اگرچه زمانی دانشمندان شوروی تلاش کردند دورگه انسان و شامپانزه را بسازند, اما امروزه حتی ورود دیوانه ترین دانشمندان را به این حوزه , بسیار دشوار می توان تصور کرد.به نظر پابو پژوهشگران حداکثر می توانند بعضی از ژن های انسانی را با نسخه های نئاندرتالی آن در سلولهایی که در محیط کشت رشد می کنند, تعویض کرد.
دودو
نام علمی:Raphus cucullatus
زمان انقراض:1690 میلادی
در سال 2002 ژنتیک دانان دانشگاه آکسفورد اجازه یافتند با کیفیت ترین نمونه ای که از دودو در جهان نگه داری می شود را در آن برشی ایجاد کنند.این نمونه در محفظه ای قفل شده تحت محافظت است. بت شاپیرو متخصص DNA باستانی دانشگاه پنسیلوانیا می گوید که این یکی از ترسناکترین کارهیی بوده که انجام داده است.اما هنوز حتی نمونه ای از DNA دودو نیز بدست نیانده است و اگر چنین نمونه ای یافت شود آنگاه کبوتر ها باید کمک کنند تا عموزاده مشهورشان از دنیای مردگان بازگردد.
ببر دندان خنجری
نام علمی:Smilodon fatalis
زمان انقراض : 10 هزار سال پیش
این جانور افسانه ای با دندان های نیش بسیار بلندش بسیار زیبا است.نمونه ای از خنجر دندان با کیفیتی عالی در گودال های غیر لابری در لس آنجاس به دست آمده است, اما غیر استخراج DNA را مشکل می سازد.به همین خاطر تاکنون تولی مناسبی از آن بدست نیامده است .اگر بتوانیم ژنوم خنجر را احیا کنیم , شیر آفریقایی که یکی از اقوان نزدیک این حیوان است می تواند هم دهنده خوب و هم یک مادرمیانجی مناسب باشد.
موآ
نام علمی: Dinirnis Robustus
زمان انقراض :قرن هجدهم
مقدار زیادی از DNA موآ وجود دارد که در استخوان ها باقی مانده و همچنین از تخم هایی که در غارهای نیوزلند وجود دارد می توان آنرا بازیافت.بنابراین رسیدن به موآ می تواند کاری شدنی باشد.اما مشکلی وجود دارد , بیش از ده گونه پرنده غول پیکر در نیوزلند وجود داشته که همگی منقرض شده اند. رفتن به دنبال Dinornis Robustus که بلندی قدش به 3 متر می رسد وسوسه کننده اسست.این حیوان خویشاوندی با شتر مرغ داشته است.
سلام
وبلاگ بسیار خوب و جالبی دارید .
تبریک میگم .
پیروز باشید .
سلام دوست گرامی
ممنون از حضورو نظر زیباتون
موفق به خوندن مطالب نشدم اینبار برای تشکر خدمت رسیدم تا انشالله سر فرصت برای خواندن مطالب جالب و متنوعتون بیام
شاد و سلامت باشید
خواهش می کنم.از حضورتون خوشحال میشم.موفق باشید
سینا جان یعنی واقعا میتونن اینها رو بازیابی کنند . اگه بشه چی میشه .
مطمئنا روزی بشر خواهد توانست.فقط به زمان و پیشرفت تکنولوژی نیاز داریم
هیچ کاری نشد نداره. ما می توانیم
دودو وحشی بود؟!!!!!
اره